Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τα Σάββατα μας με χρώματα!!! ...Παιδικά εργαστήρια!





Ύστερα από δική σας απαίτηση και με αφορμή την νέα σχολική χρονιά, διοργανώνουμε δημιουργικά παιδικά εργαστήρια που θα ταξιδέψουν τη φαντασία των παιδιών μέχρι τα πέρατα του κόσμου, θα διευρύνουν τις γνώσεις τους και θα αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
Μέσα από αυτά τα πρωτότυπα εργαστήρια τα παιδιά από 5 έως 12 ετών αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τις κλίσεις τους, απελευθερώνουν τη φαντασία τους, εκφράζουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσα από την ομαδική συνεργασία και κατανοούν τον κόσμο που τους περιβάλλει.





 
Κάθε Σάββατο, 11:00-12:30 
 περιμένουμε τους μικρους μας καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο μαγικό ταξίδι της δημιουργίας & της έκφρασης!  

Στα εργαστήρια ερχόμαστε σε επαφή με γνωστά έργα τέχνης, παραμύθια, ποιήματα και πολλά άλλα τα ερμηνεύουμε και μαθαίνουμε την ιστορία τους και την ιστορία των δημιουργών τους, μέσα από πλούσιο οπτικό υλικό και διάλογο με τα παιδιά. Αυτά στη συνέχεια με τη φαντασία τους δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης από άλλη οπτική, έξω και πέρα από τα συνηθισμένα.

Στα μαθήματά μας χρησιμοποιούμε ξυλομπογιές, τέμπερες, κηρομπογιές, δαχτυλομπογιές σε διάφορες επιφάνειες καθώς και χαρτιά κάθε υφής και χρώματος. Η ζωγραφική συνδυάζεται με άλλες τεχνικές και μεικτά υλικά όπως κολάζ, ψηφιδωτό, χαρακτική. Τα παιδιά εργάζονται τόσο ατομικά όσο και ομαδικά και μαθαίνουν να απελευθερώνουν την φαντασία τους , να χειρίζονται καλά τα υλικά τους, να συζητούν για τις δημιουργίες τους. Οι μικροί μαθητές μας πέρα από την ζωγραφική μαθαίνουν να δημιουργούν τρισδιάστατες κατασκευές με διάφορα υλικά (ύφασμα, χαρτόνια, χαρτοπολτό, κουμπιά, χάντρες, κουτιά και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά). Οι κατασκευές εξασκούν ιδιαίτερα τις τεχνικές ικανότητες των παιδιών καθώς μαθαίνουν μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι να κόβουν να κολλούν και να συνθέτουν ποικίλα υλικά και να συνδυάζουν μεθόδους υλικά και χρώματα με καινούριους τρόπους. 




Το μαγικό ταξίδι της δημιουργίας, της έκφρασης και της ψυχαγωγίας ξεκινάει..
Βγάλτε λοιπόν κι εσείς εισιτήριο για την αξέχαστη αυτή εμπειρία!

 
Περιορισμένος αριθμός παιδιών
Πληροφορίες-εγγραφές:
Ι. Μελα 25, Λευκάδα
2645300951

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου