Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

__Τεχνική Decoupage__ (ντεκουπάζ)


Το Decoupage είναι μια τεχνική που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων τελευταία_στη χώρα μας_! 


Τι είναι όμως το Decoupage;;



Για να βρούμε τις ρίζες του decoupage, πρέπει να ανατρέξουμε πολλά χρόνια πίσω, στην μακρινή Κίνα. Από τον 12ο αιώνα, οι Κινέζοι συνήθιζαν να κατασκευάζουν πολύχρωμα χαρτοστολίδια, με τα οποία στόλιζαν τα παράθυρα, διακοσμητικά κουτιά και άλλα αντικείμενα. 

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 500 χρόνια για να έρθει αυτή η τέχνη και στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Βενετία. Η απήχηση που είχε στο κόσμο οδήγησε στην δημιουργία βιοτεχνιών, καθώς ήταν αδύνατο οι παραγγελίες να καλυφθούν από τους Κινέζους. Οι περισσότεροι πολιτισμοί ενσωμάτωσαν σιγά σιγά αυτήν την τεχνική στα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά ρεύματα( πολωνικό, γερμανικό, σκανδιναβικό και άλλα). 

Το decoupage είναι μία τεχνική διακόσμησης αντικειμένων, χρηστικών ή όχι, με ένα είδος επικόλλησης χαρτιών και μοτίβων. Σε συνδυασμό και με άλλες αρκετά απλές τεχνικές, όπως φωτοσκιάσεις, ζωγραφικές εμπνεύσεις, χρωματικά εφέ, παλαίωση και πολλά άλλα, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ξεχωριστής ομορφιάς έργα. Το μόνο που απαιτείται στην πραγματικότητα είναι διάθεση για δημιουργία και φαντασία. Οι επιλογές είναι άπειρες και τα όρια τους συγκρίνονται μόνο με τα όρια της φαντασίας του δημιουργού. 


Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά περισσότερα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει καλύτερα την τεχνική από τα ίδια τα έργα της. Μπορείτε να πάρετε μία μόνο ιδέα εδώ..


Μπορείτε όλοι να δημιουργήσετε χωρίς να είστε ζωγράφοι ή χωρίς να απαιτείται καμία ιδιαίτερη δεξιότητα! Το μόνο που απαιτείται είναι διάθεση για δημιουργία!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου